A PVC., és linóleum, és padozatok sok kedvező tulajdonságot egyesítenek magukban, ezek miatt nagyon közkedveltek, és nagyon elterjedtek. A rugalmas burkolatok, vagy más néven melegpadlók között azok közé tartoznak melyek nem szívják magukba, és nem eresztik át a vizet, a nedves anyagokat, vagyis vízzáró tulajdonságúak. Anyaguk puha, hajlítható, formálható, szabható, ezért szinte bármilyen felületen alkalmazható.

Alakíthatóságuknak köszönhetően bármilyen stílusú, és funkciójú környezethez könnyen illeszthetőek. Szín, és minta választék szinte korlátlan, ezért a belsőépítészek, lakberendezők, tervezők számára kedvelt padozat-, és felületburkoló anyag.

Talán egyetlen hátrányos tulajdonsága, hogy egyes un. kemény burkolatokhoz képest könnyebben karcolódik, és -kopik. Ezen viszont viszonylag könnyen lehet segíteni, ráadásul a szakemberek olyan módszert találtak a felületkezelésre, amely nagyon előnyösen befolyásolja a felület megjelenését, és használatának tulajdonságait. Ez az eljárás a már mindenki által ismert bevonat készítés.

PVC padló tisztítása, linoleum tiszttása

 

A PVC és Linóleum padlók, padozatok hatásai, kockázatai:

Esztétikai hatások: A padozat koszos, és kopottnak, elhasználtnak látszik. A felületen könnyen megmarad a szennyeződés, koszosnak, elhanyagoltnak látszik.

Egészségügyi kockázat: A por állandó jelenléte, és a nagyobb mennyiségű por folyamatosan terheli szervezetünket.

Műszaki kockázat: A padozaton a porszemcsék alap esetben mechanikai szennyeződést jelentenek, és vagy nem tapadó, ill. gyengén tapadó, vagy erősen tapadó módon vannak jelen. Bármelyik módon is jelentkeznek, a padozatot egyaránt károsítják legyen az kemény burkolat, vagy puha burkolat. Tehát minél kisebb a por terhelés, annál kisebb mértékű a kopás.

Tisztítás-technológiai kockázat: Erre talán helyesebb a hátrányok kifejezést használni. A takarítás legfontosabb alapelve a „Minél gyakoribb beavatkozás a lehető legenyhébb módon.” Ez nagyon fontos szabály, ugyanis a tisztítás technológiában alkalmazott eljárások, technológiák, és az ezekben felhasznált tisztítószerek különböző „erősségűek”, vagy „durvaságúak”. A durvább módszer nem csak a szennyeződést távolítja el hatékonyabban, hanem az azt hordozó felületre is nagyobb hatással lehet, vagyis károsíthatja azt is. Nagyobb gyakoriságú takarítás esetén kevesebb szennyeződés halmozódik fel, kevésbé hatol be a felület pólusaiba, mélyedéseibe, sérüléseibe, és kevésbé tapad meg bennük.

 

Mi a megoldás a PVC és linóleum padlók megóvására?

A PVC, linóleum, műgyanta padozatok esetében leginkább költséghatékony megoldás az, ha a padozatot polimer bevonattal látjuk el. A polimer bevonat több szempontból is jó hatással van a padozat állapotára, és a takarítás minőségére.

 

A polimer bevonat előnyei:

  1. Mindenekelőtt a legfontosabb az, hogy a polimer bevonat védőréteget alkot a bevonatolt felületen. A védőréteg megóvja a felületet mindenféle mechanikai és vegyi behatástól. A polimer védőréteg anyaga általában keményebb mint a megvédett felület, ezért lassabban kopik, és ami a legnagyobb előnye, hogy a kopás kis költséggel megszüntethető, a bevonat helyreállítható, így védő hatását a továbbiakban is teljes mértékben el tudja látni.
  2. A bevonat egységes, homogén, sima felületű, így a rákerülő mechanikai szennyeződés nem rakódik le résekbe, a vegyi szennyeződés nem rongálja a felületet.
  3. A napi takarítás során a bevonat sima felületéről, - mely fényes, vagy selyemfényű - a szennyeződés az esetek nagy részében száraz moppal, vagy impregnált moppal eltávolítható. Ez azt is jelenti, hogy a takarítás kisebb idő, és anyag ráfordítással elvégezhető, és mivel nincs, vagy minimális a vegyszer felhasználás, így a takarítás során a leginkább környezetkímélő.eljárások alkalmazhatók.
  4. A bevonattal ellátott padozat élettartama a bevonat alkalmazása miatt jelentősen megnő. Ennek az az oka, hogy a fizikai ésvegyi hatások nem érik közvetlenül a padozat felületét. Az élettartam növekedése jelentősen csökkenti az ingatlan fenntartási költségeit, mert a padozatok cseréje jelentősen kitolható, illetve az épület teljes életciklusára megőrizhető az eredeti burkolat.
  5. A bevonattal ellátott felület megjelenése, esztétikai hatása nagyságrendekkel, összehasonlíthatatlanul szebb, mint a bevonattal el nem látott felület.
  6. A bevonattal ellátott padozatú helyiségben huzamosabb ideig tartózkodó (dolgozó, tanuló, gyógyuló, vásárló stb.) személyek közérzete sokkal jobb, sőt a tapasztalatok szerint a tisztaságra is jobban vigyáznak.
  7. A bevonattal ellátott padozatú helyiségben az egyszerűbben elvégzett takarítás is jobb minőségű, a szennyeződések sokkal jobb hatásfokkal távolíthatók el, így a kisebb por terhelés jó hatással van az ott tartózkodók egészségi állapotára, különösen az allergiás tünetek enyhébbek, ill. ritkábbak az ilyen jellegű megbetegedések.

 

Ajánlatunk: PVC és linóleum padlók felújítása

  • Elvégezzük az Önök PVC, vagy linóleum padozatának alaptisztítását, és polimer bevonattal történő ellátását.
  • Amennyiben az Önök padozata rendelkezik polimer bevonattal, és az karbantartható* akkor kis költséggel, a bevonat karbantartásával felújítjuk, megőrizzük jó állapotát, hogy hosszú időn át el tudja látni feladatát.
  • Elvégezzük a padozat rendszeres napi takarítását, tisztítását, - illetve ha Önök saját takarítók alkalmazásával oldják meg azt, - akkor szívesen közreműködünk a megfelelő takarítási eljárás kidoolgozásában, és bevezetésében.

 

Forduljon hozzánk bizalommal, kérjen ajánlatot OPVC vagy linóleum takarítására!

PVC padló tisztítás

Kérem a hozzáférést a Padlótisztítási Tudástárhoz