"Milyen gyakran érdemes porszívózni a szőnyeget otthon és a munkahelyen?"

Ez több tényezőtől is függ. Persze az lenne a legjobb, hogy minden nap porszívóznánk a szőnyegeinket mind a munkahelyen, mind pedig az otthonunkban. Bizonyított tény, hogy az irodatérben a szennyeződések 70-80%-a a gyalogos forgalomból származik. A nagy forgamú irodaházak, szállodák padlószőnyeggel bevont közlekedőinek és termeinek napi takarításába be kell ütemezni a porszívózást is. A koszos szőnyeg sokkal veszélyesebb az egészségünkre, mint egy koszos mosdó! A bejárat közelében lévő szennyfogó szőnyegekre is különösen igaz.

Ha Ön otthonában csak heti 1 alkalommal jut ideje porszívózni, akkor törekedjen arra, hogy minél alaposabban tegye ezt meg.

"Hogyan juthat be kevesebb por és kosz az irodába, vagy a lakásba?"

Kutatások bizonyították, hogy a padlószőnyegben lévő kosz 7 méter hosszú szakaszon 92%-ban a cipővel lett behordva. A szennyfogó zónák nagy mennyiségű, kintről érkező koszt gyűjtenek magukba, így jelentősen lecsökkentik a takarítás idejét és költségét. Azonban nem csak a bejárathoz érdemes szennyfogó szőnyegeket lerakni, hanem például a liftekben, mozgólépcsők alján és tetején is.

 

Segítségre van szüksége szőnyeg/padlószőnyeg szakszerű takarításához?

Forduljon hozzánk bizalommal, kérjen ajánlatot szőnyegtisztítására!

greslap padló takarítása, gresla tisztítása

Kérem a hozzáférést a Padlótisztítási Tudástárhoz