A mozaiklapburkolatokból – különösen a mintás mozaiklapokból készült burkolólapokból –  vagy terrazzo burkolatokból napjainkra kevés maradt fenn, ritkaságszámba mennek. Ezek a 20x20 cm, vagy 25x25 cm. nagyságú, 2 cm, vastag cement alapra öntött, tetején kőőrleménnyel díszített egyszínű, vagy mintás lapok régen elterjedt burkolóanyagnak számítottak, míg a terrazzo burkolatok hazánkban sokkal ritkábban fordultak elő.

Mozaik padló takarítás

A még meglévő eredeti mozaiklapok, vagy terrazzo burkolatok  – ha csupán kissé kopottasak, esetleg szennyezettek, és nem töredezettek, és nem hiányosak, akkor érdemes megmenteni, hisz a korabeli épület stílusával általában sokkal inkább harmonizálnak mint egy mai greslap, vagy mázas kerámia. Kár tehát lecserélni, érdemesebb megmenteni, felújítani. Ezt az esztétikai (esetleg műemlékvédelmi) szempontokon túl gazdasági megfontolások is indokolják, hisz a felújítás nagyságrendekkel kisebb költséget jelent, mint a burkolat cseréje (a felszedés, a burkolat alatti aljzat elkészítése, a burkolólapok, a ragasztó-, és fugázó anyagok, valamint a munkadíjak).

A Granpol Kft. a mozaiklap és terrazzo burkolatok szakszerű felújításával képes régi megkopott burkolatának újra a régi fényét visszaállítani.

 

Forduljon hozzánk bizalommal, kérjen árajánlatot mozaik vagy terrazzo padozat tisztításra!

Terrazzo padló takarítás

Kérem a hozzáférést a Padlótisztítási Tudástárhoz