Márvány, mészkő, mozaiklap, terrazzo burkolatok felülete a használattól megkopik, elveszíti természetes fényét, matt lesz. A kopott felület használat közben elszennyeződik, szürke, fátyol rakódik rá. Ennek az állapotnak a megszüntetése a napi takarítás módszereivel nem lehetséges, de a kő felület eredeti állapota egy egyszerű és gyors módszerrel visszaállítható.

 

Természetes kő padlók felújítása

A természetes puha kövek felújításának lényege, hogy a felületet újra simává kell „varázsolni”, vagyis meg kell szüntetni a használat közben keletkezett bemaródásokat, mélyedéseket, „árkokat”, „krátereket”. Ezzel a folyamattal visszaállítjuk a felület eredeti állapotát.

  • A munkafolyamat első lépéseként a padozatot csiszoljuk, a durva egyenetlenségeket megszüntetjük.
  • Ezt követően a kő padozatot polírozással simává, magasfényűvé, vagy selyemfényűvé tesszük.

A munkafolyamatok ezen segédanyagként nem használunk semmilyen vegyszert, az egész munkafolyamatot csupán tiszta víz felhasználásával végezzük el. A teljes munka során kizárólag a felületet és a környezetet kímélő technológiát alkalmazunk.

Mészkőpadozat takarítása

A polírozáson túl lehetőség van arra, hogy – kőápoló szerek alkalmazásával – a kövek felületét impregnáljuk, kristályosítsuk, színüket, árnyalatukat módosítsuk. Erre bevált felületképző anyagokat alkalmazunk. A felületképző anyagoknak több funkciója lehet:

  • Felület keményítése kristályosítással, mellyel a kőlap felső rétegében hő, és vegyi hatására az anyag kristályszerkezete megváltozik, ezáltal keményebb lesz. Fenti eljárással kezelt kő jobban ellenáll a mechanikai igénybevételnek, a koptató hatásoknak.
  • Felület impregnálása folyadék beszívódás ellen, mellyel megakadályozzuk, hogy a kőlap vizet, olajat, más folyadékot vegyen fel.
  • Felület impregnálása a kő színének élénkítése vagy/és fényesítése céljából.

A fent leírt felújítási eljárások bárhol, és bármikor használhatóak, mert a területeket csak rövid időre, és csupán részlegesen kell a használatból kivonni.

Polírozott mészkőpadló takarítás

 

Természetes kő padlók karbantartása

A természetes kövekből készült padló burkolatok, ezen belül a márvány, a mészkő, és a terrazzo felületek a természetes anyagok szépségén túl magukban hordozzák azt a nagyszerű lehetőséget, hogy fenntartásukra, ápolásukra rendelkezünk környezetkímélő módszerekkel, azaz más kifejezéssel élve lehetővé teszik környezettudatos felfogású üzemeltetés kialakítását.

Ennek vezérelve az, hogy a padozatot a napi takarítás során a legkisebb idő ráfordítással, a legkevesebb energia, és víz felhasználásával, és lehetőleg vegyszerek felhasználása nélkül tartsuk meg eredeti állapotában.

A fent leírt alaptisztítás és felújítás, valamint a szakszerűen végzett napi takarítás alkalmazása esetén a padozatápolás terén sokat tettünk a környezettudatos üzemeltetés megvalósítása érdekében.

Forduljon hozzánk bizalommal, kérjen ajánlatot természetes kő padozat tisztítására!

kőpadló takarítása

Kérem a hozzáférést a Padlótisztítási Tudástárhoz