Cégünk az elmúlt években több tízezer m2 felületen készített védőréteget padozatokhoz ipari csarnokokban, irodákban, közlekedőkben, és szociális területeken. Ezek között nagy jártasságot szereztünk a rugalmas padlók, ipari padlók – köztük a műgyanta, PVC, linóleum, és gumi padozatok, küztük az ESD padozatok  védelmének elkészítésében.

Az ESD padlók vezetőképességének megőrzése szempontjából kulcsfontosságú a rendszeres tisztítás, mert a rárakódott por ,már kis mennyiségben is rontja a vezetőképességét. A szakszerű tisztítás pedig segít megőrizni azt. A padló védőréteggel történő ellátása javítja a felületi vezetőképességet, és védi is a koptató hatásoktól a puha PVC, vagy műgyanta felületet, és emelett esztétikus megjelenést is biztosít.

Megoldjuk ESD padlója vezetőképességének fenntartásával, és tisztításával kapcsolatos problémáit!

 

Az ESD védelem megőrzése kulcsfontosságú!

A padló anyagát meg lehet védeni a kopástól  úgy, hogy közben fenntartjuk a vezetőképességét, és biztosítjuk a karbantarthatóságát is.

A megoldás lényege, hogy a padozatra - a megfelelő előkészítés után – polimer anyagból védő bevonatot készítünk. Ez a polimer bevonat létezik ESD változatban is, melynek alkalmazásával egyszerre teszünk eleget a padlóvédelem követelményének, és a vezetőképesség javítása vagy megtartása követelményének.

 

Védőbevonat ESD padozatokhoz:

A padló védőbevonatának élettartama állandósítható, vagy jelentősen megnyújtható ha időszakos karbantartással rendszeresen felújítják, a keletkezett hibákat, kopásokat kijavítják. Ez egyszerű művelet, nem jár a terület használatból történő kivonásával sem, csupán speciális szer-, és speciális gép szükséges hozzá. A szer teljesen környezetbarát, és használata során nem keletkezik hulladék, ill. szennyező anyag.

vezetőképes esd ipari padló tisztítása

A védőbevonat készülhet magasfényű, selyemfényű, vagy matt változatban egyaránt.

A bevonattal ellátott padló csúszási tulajdonsága azonos a bevonat nélküli padlóéval, vagyis a bevonat felkenésétől a padló nem lesz csúszósabb-, vagy kevésbé csúszós, mint bevonat nélkül. Ez a fényes, és a matt bevonatra egyaránt igaz.

 

Az ESD padló bevonatolása nem igényel bonyolult munkafolyamatokat!

Vezetőképes ESD padozat bevonatolása

A munkafolyamat a következőképpen zajlik:

1. A padozaton alaptisztítást végzünk, melynek során teljesen megtisztítjuk a felületet. Eltávolítunk minden szennyeződést, a lerakódott port, szürke fátylat, guminyomokat, ragasztónyomokat, és a karcolásokban megült szennyeződéseket is. A védőbevonat készítésének idejére ki kell vonni a területet a forgalom alól, de megfelelő szakaszolással minden esetben lehet alternatív elkerülő útvonalat biztosítani a közlekedésre, és a forgalom alól ki nem vont terület zavarmentes működésére.

2. Miután a padló teljesen tiszta, ezután semlegesítjük a felültet, megszárítjuk, és 3 rétegben vezetőképes bevonattal látjuk el. A bevonatok felkenése között szintén száradási időket biztosítunk. Az így felkent 2 alapozó, és 1 fedő réteg egységes, homogén felületet biztosít a kezelt műgyanta, vagy PVC padlónak.

 

A vedőbevonattal a költségcsökkentés is garantált!

A bevonattal ellátott ESD terület gazdaságos üzemeltetéséhez további előnyök is társulnak: A védőréteggel ellátott padozat szakszerű technológiával történő tisztítása, karbantartása sokkal gazdaságosabb, a védőréteg nélküli padlóénál. Amennyiben a tisztításhoz szakszerűen választják meg a technológiát, úgy a takarításra fordított idő jelentős része megtakarítható, és a víz és tisztítószer költség is a töredékére csökkenthető.

A takarításon elérhető jelentős költségmegtakarítás kimutatható gazdasági előnyt eredményezhet.

Fentieken túl nem elhanyagolható további előny a technológia környezetbarát volta, ami az energia-, és a vízfelhasználás csökkenésével, valamint a kisebb vegyszerfelhasználás miatt a környezeti terhelés csökkenésében mutatható ki.

 

A vezetőképes padlók tisztán tartása, és állagmegóvása

Azokban a terekben, melyekben követelmény az elektrosztatikus feltöltődés elleni védelem, a padozatot leggyakrabban műgyanta, vagy PVC burkolattal készítik el. Speciális rétegrend kialakításával ezek az anyagok alkalmasak arra, hogy a teljes padozat vezetőképes legyen, vagyis a keletkező elektrosztatikus töltést elvezesse, és ne keletkezzen kisülés, ami a területen lévő érzékeny anyagokat károsítja. A műgyanta, és a PVC anyaga amellett, hogy biztosítja a vetetőképességet, még sok más előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Ilyen a hézagmentesség, a holkeres kialakítás lehetősége, a könnyű tisztán tarthatóság, az egyes vegyszereknek való ellenálló képesség, folyadékzáró képesség, rugalmasság. Fenti jó tulajdonságok ellensúlyozzák azt a hátrányukat, hogy ezek az anyagok sérülékenyek, azaz a karcolásoknak kevésbé állnak ellent. A koptató hatásoktól mindegyiket meg kell védeni, mert - bár különböző kopásállóságú kivitelben készülnek – az ipari környezetből adódó mechanikai hatásoknak hosszú távon nem képesek ellenállni. A gyártó területeken a szállító eszközök mozgása, a tároló eszközök mozgatása, a munkahelyeken lévő görgős székek használata, a berendezések mozgatása, és kis mértékben a személyzet mozgása okoz mechanikai terhelést, ami folyamatosan koptatja, vékonyítja a padló anyagát. Ettől kell megvédeni a padlót, mert ha elkopik, az jelentős anyagi kárral jár.

Nem csupán az elkopott padló kijavításának, pótlásának anyagköltségével, és munkadíjával kell számolnunk, hanem a javítás idejére a terület használatból történő kivonása is igen nagy problémát, és nagy költséget jelent.

Forduljon hozzánk bizalommal, kérjen ajánlatot ESD padló bevonatolására!

antisztatikus padló takarítás

Kérem a hozzáférést a Padlótisztítási Tudástárhoz